2 tips voor het kopen van perfect passende werkschoenen

door | november 23, 2019

Lees hieronder de twee meest gebruikte tips voor bij het kopen van de meeste comfortabel passende werkschoenen.

Probeer verschillende modellen

Net als bij de maat varieert ook de pasvorm van de schoen per model en merk. Het is daarom een absolute must om meerdere paar schoenen en verschillende modellen te proberen om er zeker van te zijn dat je een goede pasvorm hebt gevonden die bij je voeten past. Een andere reden waarom je meerdere modellen zou moeten uitproberen is dat je dan in staat bent om verschillende pasvormen te vergelijken. Je kunt de perfecte pasvorm niet vinden, tenzij je iets hebt om tegen te vergelijken. In staat zijn om te vergelijken kan je ervoor zorgen dat je gekozen pasvorm het beste is voor je voeten. Bij Werken In Style bieden ze de beste werkschoenen aan die ook trendy en comfortable zijn.

Sta en loop altijd rond in verschillende schoenen om er achter te komen of het comfortabel is, goed past en niet wrijft of irriteert overal. Het kan tijd kosten om het perfecte paar te kiezen – niet overhaast. Onthoud dat je voeten uniek zijn en dat je de enige bent die kan voelen welk paar veiligheidsschoenen of werkschoenen het meest comfortabel zijn en het beste voor jou zullen werken. De schoenen mogen je voet niet dwingen zich aan te passen aan de vorm – in plaats daarvan moeten de schoenen zich aanpassen aan de natuurlijke vorm van je voet.

Als de pasvorm niet geschikt is voor je voeten, zul je er snel last van krijgen, omdat je voeten tekenen van irritatie en blaren zullen vertonen. Slecht passende werk- en veiligheidsschoenen zijn een ernstige zaak, omdat ze vaak verwondingen en andere voetproblemen kunnen veroorzaken. Een comfortabel paar schoenen dat past bij je voeten is zowel op korte als lange termijn goed voor jou en je lichaam, omdat het je voeten ontlast van de constante belasting waaraan ze worden blootgesteld.

Creëer werkachtige omstandigheden

Probeer bij het passen van schoenen een instelling te creëren die nauw aansluit bij de werksituatie, omdat het je de beste voorwaarden biedt om het beste paar schoenen te vinden.

Draag bijvoorbeeld je gewone werksokken bij het passen van schoenen. Als je schoenen uitprobeert met sokken die te dik zijn in vergelijking met je werksokken, zal de schoen te groot zijn en als je de schoenen uitprobeert met sokken die te dun zijn in vergelijking met je gewone werksokken, zal de schoen te klein zijn. Het is daarom een goed idee om een paar van je gewone werksokken te dragen bij het passen van schoenen of het meten van je voeten (vooral als je online schoenen koopt).

Probeer ook eens schoenen aan het eind van de dag, want de voeten zwellen vaak op tijdens de werkdag. Door aan het eind van de dag schoenen aan te trekken en je gewone werksokken te dragen, creëer je een omgeving die nauw aansluit bij de werksituatie en die ervoor zorgt dat de schoen de hele dag lang echt comfortabel is.

Een laatste ding om te onthouden is om te bewegen en rond te lopen op verschillende oppervlakken met de schoenen aan je voeten om werkachtige beweging en activiteit te simuleren. De schoen mag niet wrijven of irriteren tijdens het bewegen, want dat is wat je het grootste deel van de dag doet. Als de schoenen wrijven of irriteren, is het een duidelijk teken van een slechte pasvorm.

Lees ook: Karpervisserij tips voor grote rivieren