3 Redenen om een Nintendo Switch te kopen

door | november 22, 2020

Als je op zoek bent naar een nieuwe console – of het nu je allereerste of een nieuwe toevoeging aan je videogamefamilie is – dan kan het echt niet misgaan met de Nintendo Switch. Nintendo heeft goud gevonden met zijn nieuwste console, en er zijn tal van redenen waarom, van grote inhoud tot het nieuwe ontwerp. Hier zijn drie redenen waarom je het over een PS4 of een Xbox One zou moeten kiezen. Bekijk hier de meest recente Nintendo Switch spellen aanbieding.

Je kunt de draagbaarheid niet verslaan

Sony en Microsoft hebben beide geweldige videogameconsoles van deze generatie. Krachtig en snel, de PS4 en Xbox One zijn opgewassen tegen de taak om veeleisende videogames met prachtige graphics te maken.

Maar de Nintendo Switch is een hybride console – je kunt hem aan je tv koppelen en op het grote scherm spelen, of je kunt hem in de handheld-modus spelen. Je kunt zelfs de Joy-Con controllers loskoppelen en het scherm op een tafel of bureau zetten en zo spelen.

Deze veelzijdigheid maakt de Switch tot een verbazingwekkend twee-in-een systeem, dat het beste van alle voorgaande consoles van Nintendo combineert. Het is als een 3DS met veel betere graphics die je ook op je tv kunt spelen, vol met motion-controllers (zoals de Wii). Het is wat de Wii U had moeten zijn, in wezen, en het is geweldig.

Het is veel goedkoper dan de PS4 Pro of een Xbox One X

De aankomende Nintendo Switch Lite maakt een einde aan het hybride concept en ruilt het dock in voor een kleiner scherm en een compacter ontwerp. Terwijl de gewone Nintendo Switch 300 dollar kost, kost de Switch Lite slechts 200 dollar en speelt deze alle dezelfde spellen.

Hoe dan ook, je bespaart veel geld ten opzichte van de duurdere consoles van Sony en Microsoft.

Zeker, je zou een Xbox One S All-Digital Edition kunnen kopen voor iets meer dan €200, maar hij heeft niet eens een diskdrive, en hij is zeker niet draagbaar. De PS4 Slim (€285) is eigenlijk een beetje goedkoper dan de standaard Nintendo Switch, maar ook hier verlies je de draagbaarheid.

Bovendien, als je met PS4 of Xbox One gaat, moet je de PS4 Pro of de Xbox One X nemen en profiteren van de extra paardenkracht. Als je een minder krachtig systeem wilt, is er geen reden om de Nintendo Switch niet te krijgen.

Het is geweldig voor lokale coöperaties en gezinnen

Wat is het enige dat beter is dan één Nintendo Switch? Twee, natuurlijk!

Een van mijn favoriete dingen aan de Switch is hoe makkelijk het is om samen met vrienden of familie spelletjes te spelen in dezelfde ruimte. Ik hou ervan om samen met mijn vrienden Fortnite te spelen. Ze hebben elk een Switch en ik stap op mijn computer of PS4 en we spelen allemaal samen. Ik heb meerdere tv-opstellingen nodig om dit met andere consoles te kunnen doen.

Het is ook leuk om ze allemaal samen op twee verschillende systemen te laten spelen – of totaal verschillende spellen te spelen terwijl ze de TV niet in beslag nemen en dat vrij te maken voor de volwassenen.

Bovendien is de Switch een geweldig cadeau voor iedereen, maar zeker ook voor jongere gamers. Er is zoveel geweldige inhoud voor kinderen, dat geen enkel ander systeem kan concurreren.

Lees ook: Gezondheidsvoordelen van het spelen van autospellen