3 redenen waarom diamantschilderen geweldig is voor je gezondheid

door | april 14, 2020

De diamantschilderkunst is op dit moment heel snel de rage aan het worden. En het is geen verrassing waarom. Net als kleurboeken en puzzels voor volwassenen heeft het schilderen met diamant als hobby vele mentale, emotionele en intellectuele voordelen voor de gezondheid. Diamantschilderen is een stressvrije activiteit die de amygdala – het angstcentrum van de hersenen – ontspant en je geest in staat stelt de rest te krijgen die het nodig heeft. Maar diamantschilderen heeft ook andere indirecte voordelen.

Stimuleert je creativiteit

Diamantschilderen stimuleert ook de hersenen op het rechterhersenhelft, wat gepaard gaat met creativiteit. Iedereen heeft behoefte aan een creatieve uitlaatklep van een of andere vorm, want het is zo’n grote vorm van stressvermindering. Diamantschilderen stelt je in staat om prachtige kunstwerken te creëren, zonder dat je een artistiek bot in je lichaam hebt met de gemakkelijk te volgen patronen.

Aan het eind van de dag is diamantschilderen goed voor je, want het is leuk! Als je je eigen diamantschilderskit wilt aanschaffen, kun je terecht op diamondpaintingwereld.nl

Verhoogt je sociale cirkels

Gemeenschap is iets wat we allemaal nodig hebben en van wat er is verzameld, is het belangrijk voor velen van ons in de wereld van de diamantschilderkunst. Het internet heeft daar veel aan bijgedragen. Er zijn overal diamantschilderijgroepen: Facebook, Twitter en Pinterest om er maar een paar te noemen. Deze online groepen zijn vooral belangrijk voor degenen die thuis zijn vanwege verschillende problemen. Het is een geweldig gevoel van eenheid voor iemand om je te vertellen: “Hé, ik snap het, dat doe ik ook graag.” Het doet ons beseffen hoe verbonden we echt zijn.

Vermindert stress en angst

Het is een drukke wereld… familie, werk, (of gebrek aan werk), school, het kan overweldigend zijn en belachelijke eisen stellen aan ons leven en welzijn. Diamantschilderen stelt ons in staat om achterover te leunen en gewoon te ademen. We kunnen het alleen of met een kleine groep doen en de stress voelen verdwijnen.

Net als bij meditatie stelt diamantschilderen ons ook in staat om onze hersenen uit te schakelen van andere gedachten en ons alleen te richten op het moment, wat helpt om vrijzwevende angst te verlichten. Het kan vooral effectief zijn voor mensen die zich niet prettig voelen bij meer creatieve expressieve vormen van kunst. Mensen die meer bewaakt zijn, vinden veel rust in de diamantschilderkunst. Het voelt veiliger en het creëert een beperking van hun proces.

Lees ook: Belangrijkste redenen om te investeren in onroerend goed