3 Top voordelen in het huren van buitenlandse werknemers

door | maart 8, 2021

Heb je ooit een buitenlander niet aangenomen omdat de wachttijd te lang was? Waarschijnlijk wel. Niet iedereen heeft de luxe om maanden op een werknemer te wachten.

Het is echter zo dat het inhuren van een buitenlander zoals Poolse werknemers zeer gunstig kan zijn voor jouw bedrijf.

Meer innovatie

Een buitenlander, afkomstig uit een andere cultuur en een ander land, brengt frisse ideeën en nieuwe benaderingen van problemen met zich mee. Je kunt deze inzichten gebruiken om processen te verbeteren en systemen te verfijnen.

Andere manieren om dingen te doen kunnen ook van pas komen wanneer jouw bedrijf bestaande producten of diensten wil uitbreiden.

Kortom – jouw buitenlandse medewerker kan jouw geheime wapen worden om jouw concurrentie een stap voor te blijven.

Toegang tot wereldmarkten

Veel werkgevers maken gebruik van de banden die hun buitenlandse personeelsleden in hun thuisland hebben. Neem bijvoorbeeld het bedrijf met een Duitse werknemer die de Duitse of Europese markten wil verkennen. De werkgever bevindt zich in de perfecte positie om de Duitse werknemer om inzichten of zelfs contacten te vragen om relaties in Duitsland op te bouwen. Zaken doen gaat immers evenzeer over wie je kent als wat je kent.

Als Zuid-Afrikaanse werkgever kan het zeer voordelig zijn om werknemers uit andere delen van Afrika in dienst te nemen. Een toenemend aantal bedrijven investeert in Afrika. Met personeel uit andere Afrikaanse landen verzekert je je van voet aan de grond in die landen. Bijkomend voordeel is dat je medewerkers in jouw kantoor heeft die Afrikaanse talen spreken.

Meer lonende werkomgeving

De meeste mensen leren graag van hun collega’s. Buitenlandse werknemers bieden hun collega’s in dit opzicht veel. Niet alleen vanuit een zakelijk perspectief, maar ook op persoonlijk en cultureel vlak. Hierdoor wordt het kantoor voor alle werknemers een interessantere en meer lonende plek.

Het domino-effect is dat werknemers gelukkiger zijn, waardoor ze eerder geneigd zijn je als werkgever aan te bevelen. Dit kan nog meer buitenlanders aantrekken, waardoor de toch al grote voordelen van het in dienst nemen van buitenlanders nog groter worden.

Lees ook: 4 Stralende voordelen van lichaamsverzorging