3 Verrassende voordelen van gewichtsverlies

door | juni 11, 2020

Het bestrijden van de weegschaal is niet iemand’s idee van een goed moment. En als je overgewicht of obesitas hebt, kan het gevecht bijzonder frustrerend aanvoelen. Als dit bekend klinkt, hebben we wat advies: Concentreer je op je niet-schaal overwinningen (NSV’s). Deze prestaties hebben niets te maken met het aantal en alles wat te maken heeft met de cascade van lichaamsbrede voordelen die komen met het vasthouden aan je gewichtsverlies programma. Doe het liever met een gezonde dieet gepaard met enkele gezondheidssupplementen en veel beweging!

Wanneer je vooruitgang ziet in hoe je je voelt en hoe je leeft, weet je dat je vooruitgaat. Weet je wat er dan gebeurt? Er komen meer kilo’s af. Je hebt dit, en we zijn hier om te helpen.

Beter geheugen

Ben je het beu om te vergeten waar je je sleutels hebt neergelegd? Herinner je je namen? Omgaan met hersenmist? MRI-hersenscan onderzoek gepresenteerd door de Endocrine Society vond dat postmenopauzale vrouwen die gewicht verloren door een dieet (dalen van een gemiddeld gewicht van 85 kilo naar 75 kilo over zes maanden had veranderd activiteit in regio’s die belangrijk zijn voor het geheugen taken. De bevindingen suggereren dat de hersenen actiever worden terwijl ze nieuwe herinneringen opslaan en daarom minder middelen nodig hebben om opgeslagen informatie te onthouden.

Meer voorspelbare periodes

Het verliezen van zelfs een bescheiden hoeveelheid gewicht helpt bij het stabiliseren van het niveau van oestrogeen, dat wordt geproduceerd door zowel de vetcellen als de eierstokken. Als je meer oestrogeen produceert dan nodig is vanwege overgewicht, mag je niet regelmatig ovuleren.

Minder medicijnen

Hier is een voordeel voor je lichaam en je portemonnee. Sommige mensen die afvallen kunnen de overgang maken naar bepaalde medicijnen op recept. Het laten vallen van kilos kan je naar een plaats brengen waar je niet hoeft te vertrouwen op medicijnen die je helpen bij het beheren van aandoeningen zoals bloeddruk en diabetes. Zorg er natuurlijk voor dat je wacht tot je arts je het groene licht geeft voordat je stopt met een van uw medicijnen.

Lees ook: Top 3 voordelen van diamantschijven