6 manieren om je huis super goed te beveiligen

door | september 22, 2019

In 2013 werden meer dan 100 duizend inbraken gemeld in Nederland. Dat is er volgens de CBS om de 5 minuten een, wat bewijst hoe gemakkelijk het voor inbrekers is om binnen te komen. In dit artikel gaan wij je vertellen wat je kan doen om je huis te kunnen beveiligen.

1. Alles op slot en grendel

Gebruik deur- en raamsloten. Het kost niets en kost weinig energie. Maak er een gewoonte van om elke deur en elk raam op slot te doen bij het verlaten van de woning, na het betreden van de woning en voor het slapengaan. Open de deur niet voor ongenode of ongewenste bezoekers. Sluit en sluit de garagedeur. Beveilig uw huis, zelfs als u werk doet in de omgeving van het huis en op het erf.

2. Alarmsysteem 24/7 beschikbaar

Gebruik uw alarmsysteem de hele tijd, zelfs wanneer u een snelle reis naar de winkel of een bezoek aan de buren maakt. Het beste is daarom om een draadloos alarmsysteem te halen. Een draadloos alarmsysteem is gecertificeerd en dus geaccepteerd door verzekeraars voor korting op inboedelverzekering, heeft ook een lange levensduur batterijen en de verbinding is beveiligd.

3. Laat de politie komen

Veel gemeentelijke politiediensten bieden gratis thuiscontroles aan. Een officier loopt door uw huis en beveelt eenvoudige, kosteneffectieve veranderingen aan om de beveiliging aan te scherpen.

4 .Verwijder de ‘verborgen’ huissleutel.

De sleutel onder de mat, in de brievenbus, onder een steen – iedereen verbergt een huissleutel. Het probleem is dat inbrekers uw schuilplaatsen kennen. In plaats daarvan, geef het aan een vertrouwde buurman.

Gerelateerd: Geld besparen als student: Niet zo moeilijk als het lijkt

5. Garagesleutels op een veilige plek

Laat geen autosleutels en huissleutels en afstandsbedieningen achter bij de deur of op een andere manier zichtbaar in uw huis. Zet ze vast in een kast of een lade om ze verborgen te houden.

6. Weg met de ladder

Bewaar geen ladder buiten. Een inbreker, die zich misschien voordoet als een klusjesman of aannemer, kan de ladder gebruiken om toegang te krijgen tot een raam of balkon op de tweede verdieping.