Alles wat je moet weten over hair extensions

door | september 25, 2019

“Alsjeblieft, God! Alsjeblieft, geef me lang en zacht haar tegen de tijd dat ik morgenochtend wakker word!”. Hoe vaak heb je ditzelfde gebed al gedaan voordat je naar bed gaat? Maar het zit zo: je kunt binnen een paar uur mooi lang haar krijgen zonder de moeite te nemen om het zelf te laten groeien. Het antwoord? Hair extensions, natuurlijk!

Veel vrouwen laten zich leiden door de magische transformatie die hair extensions beloven. Maar er zit een duistere kant aan deze wonderlijke uitvinding die niet vaak wordt besproken. Ja, je hebt me goed gehoord. Er zijn enkele serieuze nadelen waar je zich bewust van moet zijn voordat je een afspraak maakt met uw kapper.

LEES OOK: Wanneer en hoe moet je een zwaluwstaartje gebruiken?

Wat zijn hair extensions?

Hair extensions worden gebruikt om de lengte en het volume van het haar te vergroten. Ze kunnen worden gemaakt van natuurlijk of synthetisch haar. Maagdelijke natuurlijke hair extensions zijn de beste kwaliteit (en de duurste, natuurlijk) als de schubben laag van het natuurlijke haar wordt behouden en al het haar loopt in een richting, waardoor het de meest natuurlijke uitstraling. Als je krap bent op je budget, is synthetische hair extensions een goedkopere optie. Hoewel ze niet geweldig zijn voor warmte styling en vrij gemakkelijk in de knoop komen, zijn synthetische extensions goed voor iedereen die een tijdelijke verandering in stijl wilt. Ze vereisen ook niet zo veel onderhoud van jouw kant als natuurlijke hair extensions dat doen.

Dingen die je in gedachten moet houden voordat je hair extensions gaat nemen

Als je geïnteresseerd bent in het toevoegen van een paar extra lokken aan je natuurlijke manen, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden voordat je de procedure gedaan krijgt.

  • Krijg altijd de hair extensions geplaatst in je haar met behulp van een professionele stylist of bekijk de websites van deskundigen die het aanbieden zoals OxY Hairextensions. Sommige van de extensies kunnen er misschien gemakkelijk genoeg uitzien om zelf te doen, maar dit kan zeker schadelijk zijn voor je haar.
  • De extensies die je erin plaatst moet niet te strak zijn. Als je enige vorm van pijn of ongemak ervaart, praat dan onmiddellijk met je kapper en zorg dat je haarstyliste het rechtgezet.
  • Ga altijd voor extensies die van goede kwaliteit zijn, ook al zijn ze misschien wel duurder. Je wilt geen accessoires in je haar die later schade kunnen veroorzaken.
  • Vergeet niet om voor je natuurlijke haar te zorgen. Beschadigd haar kan niet veel styling verdragen, ook al zijn het maar een hair extensions. Smeer je haar regelmatig in met olie, ga voor regelmatige behandelingen en zorg goed voor het haar.

Redenen om te gaan voor hair extensions

Er kunnen verschillende redenen zijn voor iemand om een hair extensions te nemen:

  • Degenen die geen goede haargroei hebben kunnen gaan voor deze om extra lengte aan hun haar toe te voegen
  • Het kan gebruikt worden om een nieuw uiterlijk te krijgen als een franje of een bepaalde snit.
  • Voeg wat bounce toe aan je gewone haar
  • Voeg wat kleur toe aan je haar zonder gebruik te maken van chemische kleuren