Belangrijke aspecten waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een scooter

door | oktober 3, 2019

De e-scooter industrie geniet met de dag een toenemende populariteit. Mensen die in grote steden wonen, hebben zich gehaast om deze nieuwe trend over te nemen uit puur praktische overwegingen – met zoveel auto’s die vastzitten in het verkeer, zijn e-scooters de snelste weg, en meer mensen zijn bereid om deze nieuwe trend over te nemen. Houd rekening met hun relatief lage onderhoudskosten en het feit dat je ze gemakkelijk kunt opvouwen voor opslag of transport, plus het voordeel dat je niet met een zweterige rug op je bestemming komt, zoals bij fietsen of kick scooters, en je krijgt een onovertroffen recept.

Maar bij een grote vraag komt er een groot aanbod. Met meer en meer mensen op zoek naar een e-scooter, hebben bedrijven die ze produceren zich vermenigvuldigd als konijnen, en anderen voegen zich bij hen op dit moment. Dit betekent dat de kopers, nu honderden opties heeft om uit te kiezen, van low-end, goedkope e-scooters tot prestatie- en off-road-georiënteerde e-scooters. Maar naast het kopen hebben ze ook de keuze om voor een scooterlease te gaan. Dus, welke is het beste voor je? Nou, alleen jij kunt dat beslissen, maar we geven je een gids die jou een handje helpt met de belangrijkste aspecten waar je rekening mee moet houden voordat je die bestelling plaatst.

Comfort

Het spreekt voor zich dat het rijden op een lease scooter ook comfortabel moet zijn. In essentie bedoelen we zo min mogelijk trillingen en schokken, geen pijn in de pols na langdurig gebruik en een ontspannen en anatomisch correcte houding tijdens het rijden. Om dat te bereiken, moet u goed kijken naar het volgende.

Wielen

Wielen zijn uw verbinding met de grond. Ze zorgen voor tractie, maar ze helpen ook om de oneffenheden op te vangen die ruw terrein naar je toe kunnen gooien. Dus als we het hebben over comfort op een elektrische scooter, is het van het grootste belang om de wielen te bespreken.

Vering

Als je de bandenkeuze hebt geregeld, is het tijd om je te concentreren op de vering. Nu, als u kiest voor een scooter die luchtbanden heeft, is een vering systeem misschien geen prioriteit – of in ieder geval geen fancy systeem met meerdere schokken, zoals te zien is op performance e-scooters. Echter, als u weet dat uw stad heeft slechte wegen, dan is een combo van de twee (luchtbanden + vering) kan het verschil maken in de wereld. Meestal passen fabrikanten hun e-scooters met ophang configuraties die zich alleen op één of beide wielen richten, waarbij de laatste variant duurder is, maar ook veel comfortabeler. Ons advies is om een e-scooter te kopen met vering op minstens één wiel.

Lees ook: Voordelen van een telefoon hoes bescherming

Gewicht en grootte

Tot slot draagt het vinden van een comfortabele e-scooter voor uw bouw en frame in hoge mate bij aan het comfort van de koffer. Denk er maar eens over na: zou u in staat zijn om een e-scooter te bedienen die te groot voor u is? Zal het dan niet lastig zijn om het evenwicht op een ondermaatse elektrische scooter in stand te houden? Wat als je voeten niet volledig passen op het bord? Hoe ga je rijden? Hetzelfde geldt voor het gewicht van de e-scooter. Dus, nogmaals, probeer na te denken over hoe je het gaat gebruiken: je gebouw heeft geen lift? Nou, zelfs als de scooter opvouwbaar is, moet je hem toch naar je appartement dragen door de trap te nemen. De meeste fatsoenlijke e-scooters die er zijn, hebben een weegschaal van meer dan 25 pond (iets meer dan 11 kilo), maar prestatiegericht kan men tot 18 kilo wegen of zelfs meer dan dat, afhankelijk van de hoeveelheid uitrusting en onderdelen die ze gebruiken.