Belangrijkste redenen om te investeren in onroerend goed

door | maart 28, 2020

Beleggen in onroerend goed is de aankoop van een toekomstige inkomstenstroom uit onroerend goed en kan verschillende voordelen bieden ten opzichte van andere soorten beleggingen, waaronder een potentieel hoger rendement, stabiliteit, inflatieafdekking en diversificatie. Ga naar www.frankmonstrey.com om meer informatie op te doen van een bekende vastgoed kenner.

Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen om te overwegen om te investeren in onroerend goed.

Belangrijke punten

  • Investeren in onroerend goed is nog nooit zo eenvoudig geweest met REIT’s en vastgoed ETF’s waardoor gewone beleggers op verschillende soorten onroerend goed en locaties kunnen instappen.
  • Beleggers kunnen proberen om vastgoed aan hun portefeuille toe te voegen als diversificatiemiddel en om zich in te dekken tegen inflatie.
  • Onroerend goed heeft extra voordelen, zoals het vermogen om zowel in waarde te stijgen als om kasstromen te genereren uit huurinkomsten of hypotheekrente.

Hoge tastbare waarde van de activa

In tegenstelling tot aandelen, en tot op zekere hoogte obligaties, wordt een investering in onroerend goed ondersteund door een hoog niveau van baksteen en mortel. Dit draagt bij aan het verminderen van het principaal-agent conflict of de mate waarin het belang van de belegger afhankelijk is van de integriteit en competentie van beheerders en debiteuren. Zelfs vastgoedbeleggingsfondsen (REIT’s), die beursgenoteerde vastgoedbeleggingen zijn, hebben vaak regelgeving die voorschrijft dat een minimumpercentage van de winst als dividend moet worden uitgekeerd.

Aantrekkelijk en stabiel inkomensrendement

Een belangrijk kenmerk van vastgoedbeleggingen is het aanzienlijke aandeel van de huuropbrengsten op lange termijn in het totale rendement. Veel vastgoedrendementen zijn afkomstig van inkomstenstromen. Dit helpt de volatiliteit te verminderen, aangezien beleggingen die meer afhankelijk zijn van het rendement op de inkomsten over het algemeen minder volatiel zijn dan beleggingen die meer afhankelijk zijn van het rendement op de kapitaalwaarde.

Onroerend goed is ook aantrekkelijk in vergelijking met meer traditionele bronnen van inkomstenrendement.

Portefeuille diversificatie

Een ander voordeel van investeren in onroerend goed is het diversificatiepotentieel. Onroerend goed heeft een lage en in sommige gevallen negatieve correlatie met andere belangrijke activaklassen. Dit betekent dat de toevoeging van vastgoed aan een portefeuille van gediversifieerde activa de volatiliteit van de portefeuille kan verlagen en een hoger rendement per risico-eenheid kan opleveren.

Lees ook: Top 3 redenen waarom je lessen moet nemen bij een rijschool