Beste gratis dingen om te doen in Amsterdam

door | november 20, 2019

Amsterdam staat bekend om zijn grachten, prachtige huizen, ‘koffiehuizen’ en de Wallen, maar er is veel meer in deze liberale stad dan de meeste bezoekers zich realiseren. In dit artikel delen we 4 leuke dingen om gratis te doen en te zien!

Verken de grachten

Wist je dat er meer grachten in Amsterdam zijn dan in Venetië? De 400 jaar oude waterwegen van de stad, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan, zijn al 400 jaar lang op de werelderfgoedlijst geplaatst en dankzij een reeks smalle paden kun je er veel te voet van genieten. Dat betekent dat je tijdens je verblijf in Amsterdam gratis rond kunt lopen in een levend museum! Wij raden je De Duif aan als uitgangspunt.

Bootverhuur Amsterdam

En als je de schoonheid van de grachten vanaf het water wilt ervaren, kun je je altijd laten verwennen met een privé twee-uurs boottocht die je kunt boeken op boatnow.com/nl/.

Ontspannen in het Vondelpark

Gelegen in het hart van Amsterdam, biedt het Vondelpark een snelle ontsnapping uit de drukte en het lawaai van de stad. Hier zie je een gemengd publiek van alle leeftijden zonnebaden, balspelletjes spelen en gewoon ontspannen. Er is geen betere plek om mensen te kijken op een zonnige dag!

Geniet van een paar freebies op de Zondagsmarkt Amsterdam

Elke zondag wordt er ergens in Amsterdam een markt gehouden en de locaties veranderen altijd van locatie. Naast gratis proeverijen zijn deze markten een perfecte plek om unieke souvenirs te vinden.

Maak foto’s van graffiti bij NDSM-werf

Vroeger was het een scheepswerf, maar tegenwoordig vind je er sculpturen van gerecycleerde rommel, vrachtcontainers bedekt met kleurrijke graffiti en mogelijk enkele straatartiesten op NDSM-werf. Een extra bonus – de veerboottocht is gratis! Als je meer wilt weten over het scheepsbouw verleden van de stad en hoe deze werven worden omgebouwd tot creatieve knooppunten, kun je een kijkje nemen naar de Alternative Amsterdam tour.

Lees ook: Karpervisserij tips voor grote rivieren