De 5 voordelen van chiptuning

door | augustus 25, 2019

snelle auto
Als u uw auto wilt upgraden of aanpassen, dan heeft u waarschijnlijk al gehoord over chiptuning van de motor. Of de ECU nu wordt veranderd, de motor wordt geremasterd, of een prestatiechip wordt toegevoegd, de verandering in de software kan een groot verschil maken in hoe uw voertuig functioneert.

1. Meer kracht

De ECU wordt in de fabriek geleverd met conservatieve software-instellingen, inclusief de stroominstellingen. Deze helpen de auto stabieler te zijn onder verschillende omstandigheden, maar het betekent ook dat er wat vermogen achterblijft. Chiptuning kan de brandstof/luchtverhouding en timing veranderen om uw auto extra vermogen en koppel te geven.

2. U krijgt meer brandstofefficiëntie

Lange tijd werd de chiptuning van de motor bijna uitsluitend gebruikt om meer vermogen uit voertuigen te halen. De recente nadruk op brandstofefficiëntie en milieuzorg heeft daar echter verandering in gebracht. De juiste chiptuning kan een wezenlijk verschil maken in uw brandstofverbruik. Het kan zijn door het opofferen van pk’s, maar veel auto’s hebben veel meer vermogen dan ze nodig hebben voor het dagelijks rijden.

3. Ze zijn gemakkelijk te installeren.

Een groot deel van die betaalbaarheid komt voort uit het gemak van de installatie. Universele diagnostische poorten maken het gemakkelijk om nieuwe motorchips of chip management units in het bestaande systeem aan te sluiten zonder dat u de ECU uit elkaar hoeft te halen. Dit vermindert de benodigde arbeid enorm. Dit maakt het extra betaalbaar om de chiptuning door een pro te laten doen, omdat de arbeidskosten laag zijn. Je kan deze site bekijken voor de best betaalbare chiptuner.

4. Ze zijn afgestemd op uw rijgedrag

Fabrikanten stellen de software in op een verscheidenheid aan omstandigheden, van de hoge kou van de noordelijke Rockies tot de vochtige hitte van Zuid-Florida. Ze zijn ook gemaakt om te werken met een grote verscheidenheid aan benzinekwaliteiten voor veelzijdigheid. Tenzij je regelmatig over het land struikelt, heb je die veelzijdigheid niet nodig. Chiptuning stelt u in staat om ervoor te zorgen dat uw auto specifiek is gemaakt om op zijn best te werken in de omstandigheden waar u rijdt het.

5. Het zijn Betaalbare Upgrades.

Er zijn tal van upgrades die uw vermogen kunnen verhogen of uw brandstofefficiëntie kunnen verbeteren. Zo kan een op maat gemaakt uitlaatsysteem een groot verschil maken. Maar deze kosten veel te hebben gemaakt, en vereisen veel werk om correct te installeren. Chiptuning, aan de andere kant, is een veel meer betaalbare optie. Zelfs als je extra betaalt om de tuning door een pro-winkel te laten doen, is het nog steeds goedkoper dan andere opties.