De grootste voordelen en nadelen van betonnen vloeren

door | september 8, 2019

 

 

Van alle materialen die voor de vloerbedekking gebruikt kunnen worden, lijkt beton mij de meest interessante optie. Natuurlijk heeft het, net als alle andere materialen, zowel goede als slechte onderdelen. Hier zijn de voor- en nadelen van betonnen vloeren:

De Voordelen van betonnen vloeren

Betonnen vloeren zijn milieuvriendelijk

De reden waarom het hebben van een betonnen vloer is een eco-vriendelijke optie is in principe omdat een betonnen ondervloer al bestaat onder een andere vloerbedekking in de meeste gevallen, zodat alles wat je doet is het verwijderen van alles wat er overheen is geplaatst.

Betonnen vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden

“Betonnen vloeren vereisen een minimum aan onderhoud” vertelt Bert van beton-deluxe.com. U hoeft het alleen maar om de 3-9 maanden te verzegelen of in de was te zetten en u gebruikt regelmatig een neutraal reinigingsmiddel. Het is gemakkelijker dan met houten vloeren, dat is zeker.

Betonnen vloeren hebben veel ontwerpvrijheid

Als u kiest voor een betonnen vloer, maar u besluit dat u op een gegeven moment iets anders wilt, dan hoeft u alleen maar de nieuwe vloer eroverheen te leggen. Dit geeft u meer vrijheid bij de keuze van het ontwerp omdat u begint met een zeer veelzijdig oppervlak.
Betonnen vloeren zijn er ook in verschillende kleuren en textuureffecten, niet alleen in de grijze vorm die u zich waarschijnlijk inbeeldt.

Betonnen vloeren gaan eeuwig mee

Als u goed zorgt voor uw betonnen vloer dan kan het in principe oneindig lang meegaan. Het enige wat u hoeft te doen is ervoor te zorgen dat u om de paar maanden was en sealer gebruikt om het oppervlak te beschermen en een frisse uitstraling te garanderen.

Probeer ook: Alles over Fleshlights, mastruburen en sekstoys

Betonnen vloeren zijn duurzaam

Betonnen vloeren zijn zeer duurzaam en zeer veerkrachtig, dus dit maakt het moeilijk om schade aan te richten. Met een betonnen vloer hoeft u zich geen zorgen te maken over zaken als hoge hakken, klauwen van huisdieren of meubelpoten die het oppervlak beschadigen, omdat het bijna onmogelijk is.

De Nadelen van betonnen vloeren

Betonnen vloeren kunnen slecht tegen vocht

Een goed geplaatste betonnen vloer geeft normaal gesproken geen vochtgerelateerde problemen. Als het beton echter niet goed afgedicht is, kan het zeer gevoelig zijn voor het binnendringen van vocht. Als er vloeistof in de poriën van een betonnen vloer terechtkomt, kan dit leiden tot schimmelvorming of vochtvriezen, wat kan leiden tot scheuren in de vloer.

Betonnen vloeren heeft een zeer hard oppervlak

Omdat beton zo’n sterk en duurzaam materiaal is, kan dit ook een probleem vormen. Bijvoorbeeld, als je struikelen en vallen zul je het meest waarschijnlijk gewond raken. Ook als je iets op de vloer laat vallen, zal het beschadigd raken.

Betonnen vloeren zijn koud

Beton houdt de warmte niet goed vast, zodat uw vloeren zeer koud aanvoelen, vooral in de winter. Tapijten kunnen het probleem verminderen, maar niet als u liever hebt dat de vloeren eenvoudig en zonder accessoires zijn.

Betonnen vloeren zijn niet zo comfortabel als andere materialen

Betonnen vloeren heeft een zeer hard oppervlak, dus het staat op het voor lange tijd kan ongemakkelijk zijn. Natuurlijk kunnen tapijten en gebiedsdekens het probleem oplossen.