De leukste dingen om te doen in Kroatië

door | augustus 20, 2019

We gaan in dit artikel het hebben over Kroatië en de dingen die je daar kan doen. Als je onze post over Thailand nog niet gelezen hebt kan je dat hier doen. Laten we maar beginnen over Kroatië.

1. Het zeeaquarium in Pula bezoeken

Pula met omliggende dorpen is onze favoriete Kroatische bestemming. De kust, het oude centrum en het lokale eten roepen ons steeds weer terug.

We hebben het Aquarium Pula al liefst tien keer bezocht. Het is gehuisvest in een Oostenrijks-Hongaars fort Verudela, en is elke keer groter als we het bezoeken. Je zou nooit vermoeden dat het ooit gebruikt werd als stortplaats voor een Italiaans bedrijf. Nu vernieuwd herbergt het ook een opvangcentrum voor zeeschildpadden.

Moe van het bekijken van alle soorten vissen, reptielen en amfibieën? Klim naar het dak, waar vroeger het oude kanon stond en bewonder de zee en de eilanden van bovenaf.

2. Rondreis door de kusten van Kroatië

Als u bezig bent met een rondreis door Kroatië, dan raad ik u ten zeerste aan om een auto te huren en de verbluffend mooie Kroatische kustlijn tussen Dubrovnik en Split te verkennen.  Niet alleen is het uitzicht uit het raam ongelooflijk, maar er zijn zoveel plaatsen waar u onderweg wilt stoppen. Of dat nu is om te zwemmen in een kleine baai met azuurblauw water en te ontspannen op de witte zandstranden of om te stoppen bij een klein dorpje waar u een aantal van de meest verse zeevruchten in de Middellandse Zee kunt vinden.

Het mooie van een ontspannen roadtrip is dat je spontaan kunt zijn en kunt stoppen wanneer er iets opvalt. We reden over een brug met uitzicht op de mooiste rivier en ik zag een bordje voor zeekajakverhuur. 10 minuten later zaten we in een kajak met een avontuur op de rivier. Mijn toptip zou zijn om geen haast te maken met een roadtrip en jezelf genoeg tijd te gunnen om spontaan te zijn.

3. De stad Skradin beheerst verkennen

De schilderachtige en serene stad Skradin is gevuld met energie tijdens de zomermaanden en terwijl velen het slechts gebruiken als een pitstop op weg naar het Krka Nationaal Park, is het een goede stop waard omdat het echt een verborgen juweeltje is. De voetganger alleen het centrum van het centrum aan de waterkant is gevuld met winkels, cafes en restaurants met de beroemde Skradin Risotto en Skradinska Torta. Natuurlijk kunt u gaan zwemmen, maar u kunt ook gaan wandelen, kanoën en tour door de vele wijngaarden in Skradin. Avontuurlijke en vrijetijdsreizigers zullen de zonsondergangen in deze idyllische stad prachtig vinden, het aquamarijne water verfrissend en de mensen warm en gastvrij. Skradin heeft een charme die de moeite waard is om te ontdekken!