De nieuwste ontwikkeling: de Drones

door | juli 31, 2019

drony

Een van de spannendste ontwikkelingen in de fotografie van het afgelopen twee jaar is de drone: hoogvliegende camera’s die u in staat stellen om unieke perspectieven op gemeenschappelijke onderwerpen vast te leggen. De laatste tijd zijn de kosten om een camera in de lucht te krijgen drastisch gedaald en als je besluit om je op deze weg te wagen, dan garandeer ik je dat je niet teleurgesteld zult zijn. Naast de geweldige beelden die je zult vastleggen, zijn ze ook erg leuk!

Een van de grote reclame-eigenschappen van de meeste drones deze dagen is hun gebruiksgemak. “Vlieg meteen uit de doos” is een veel voorkomende term die je zult zien, en in feite is het ook echt waar. Laad de batterij op, download de app op je smartphone, start de app op, en je bent weg.

Echter, moet worden vermeld dat drones niet alleen gemakkelijk om te vliegen, maar gezond verstand en zorgvuldigheid een groot deel van het vliegen vanuit de lucht is. Het is aanbevolen om te beginnen met een aantal beperkingen, eenvoudig in te stellen op de smartphone-app die de drone draait. Dit is meestal langs de lijnen van het beperken van de maximale hoogte die je kunt vliegen, en ook hoe ver weg je de drone kunt sturen.

Begin altijd op een plek die wijd open is, zoals een plaatselijk ovaal of park, en breng tijd door met het voelen van de bediening voordat je er zelfs maar aan denkt om de ontspanknop in te drukken. Wees je altijd bewust van je locatie ten opzichte van wat er om je heen gebeurt. Deze camera’s hebben meestal een groothoeklens en het is gemakkelijk om uw positie verkeerd te beoordelen wanneer u zich in de nabijheid van objecten zoals bomen en gebouwen bevindt, vooral als het bekijken van het scherm van uw smartphone uw hoofdfunctie is.

Verbazingwekkende technologie

De drones van vandaag de dag hebben een verbazingwekkende technologie aan boord die een revolutie heeft teweeggebracht in de luchtfotografie zegt dronefotograafnederland.nl:

Door uw smartphone aan te sluiten op uw handzender kunt u op het scherm precies zien wat de drone bekijkt. Dit zorgt voor perfecte compositorische aanpassingen.

De cameraknoppen zijn uitgebreid – automatische of volledig handmatige bediening, RAW-opname, zelfs time-lapse.

De drone zal op die ene plek zweven met een ongelofelijke stabiliteit, bijna als een statief in de lucht! Je kunt je handen van de besturing afhalen en de drone blijft in die positie staan.