De perfecte dag uit in de Veluwe, ongeacht het weer…

door | december 26, 2019

Als je niet zeker weet wat je vandaag of morgen moet doen, kijk dan gewoon even naar buiten of bekijk de weerbericht om je plannen af te stemmen op de weersomstandigheden, net als de Nederlanders dat doen.

Hier zijn onze tips voor een perfect dagje uit.

Zonnig maar niet heet: Een culinaire fietstocht

Op een warme zonnige dag gaat er niets boven het verkennen van het groene landschap met de fiets. En het is nog beter als je onderweg kunt stoppen om te genieten van heerlijke seizoensspecialiteiten! Je kunt een culinaire fietsroute volgen in en rond Apeldoorn. Er is een optie van 45 kilometer met drie haltes: voor koffie en een hapje, voor de lunch en daarna voor een avondmaaltijd aan het eind. En kies je voor de 55 kilometer lange route, dan stop je voor een lekker hapje en eet je in totaal vijf keer. Lekker…

TIP: Verblijf in een Veluwe vakantiepark om extra lang te genieten van een relaxend paar daagjes weg…

Bewolkt met een kans op neerslag: De sauna

Het Nederlandse weer verloopt niet altijd volgens plan. Maar dat is geen probleem, want de sauna is een prima plek om helemaal tot rust te komen, zelfs op een regenachtige dag. Als je de Finse ervaring volledig wilt beleven, moet je naar de Sauna Drôme in Putten gaan. De traditionele sauna’s liggen zelfs op een platteland dat doet denken aan Finland, met pijnbomen, bosmeren en herten.

Als je op zoek bent naar speciale spabehandelingen, ben je in Thermen Bussloo in Voorst aan het juiste adres. Je kunt volledig ontspannen en tot rust komen met een scala aan Hammam scrubs, muziekrituelen of Kailash-ceremonies in al hun aromatische glorie. Daarnaast is er een ruime keuze aan sauna’s en zwembaden. In een mum van tijd ben je de grijze wolken vergeten!

Droog met een vleugje zonneschijn: Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum ligt in het hart van het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het herbergt ’s werelds op een na grootste collectie kunstwerken van Vincent van Gogh, waaronder zijn ‘Café Terras bij nacht’ met een karakteristieke Van Gogh-nachtlucht, veel landschapsschilderijen uit zijn tijd in Frankrijk en zelfs een zelfportret. Het is een waar lust voor het oog. Het museum herbergt ook belangrijke werken van Monet, Picasso, Mondriaan en meer.

Maar je kunt een museum natuurlijk in alle soorten weer bezoeken, dus waarom moet het droog zijn? Het antwoord: zodat je ook de beeldentuin van Kröller-Müller-Müller kunt verkennen. Met 25 hectare is het een van de grootste van Europa en telt het 160 werken van bekende namen uit de wereld van de moderne beeldhouwkunst.

Lees ook: Waarom is customer churn optimization zo belangrijk anno 2019?