De risico’s van E-sigaretten in 2019

door | augustus 3, 2019

e-sigaret

Sinds elektronische sigaretten, of e-sigaretten, in het begin van de jaren 2000 op de markt kwamen, hebben ze een enorme vlucht genomen in populariteit en gebruik, vooral onder tieners en jonge volwassenen. Ooit dacht men dat een “veiligere” manier om te roken, is het roken met e-sigaretten nu door veel gezondheidsgroepen een volksgezondheidscrisis genoemd.

E-sigaretten zijn op batterijen werkende apparaten die worden gebruikt voor een vorm van roken die vaping wordt genoemd. Ze produceren een mist die diep in de longen wordt geïnhaleerd, waardoor het gevoel van het roken van gewone sigaretten wordt nagebootst.

De belangrijkste doelmarkt voor e-sigaretten is tieners en jonge volwassenen.

Net als traditionele sigaretten bevatten de meeste e-sigaretten nicotine, ook de e-sigaretten van https://damp-e.nl/ bevatten nicotine. De exacte hoeveelheid verschilt per merk. Sommige hebben zo veel of meer dan normale sigaretten. Ze kunnen ook hebben toegevoegd smaken en bevatten een verscheidenheid aan andere chemicaliën.

Wat zijn de risico’s?

E-sigaretten zijn nog relatief nieuw, dus de effecten op lange termijn zijn nog niet bekend. Ze kunnen echter meerdere risico’s met zich meebrengen. In het algemeen zijn e-sigaretten niet veilig voor jongeren of zwangere vrouwen. Vaping is niet veiliger voor het ontwikkelen van foetussen dan het roken van traditionele sigaretten.

Vaping kan enig voordeel hebben voor rokers die het als volledig substituut voor het gebruik van andere tabaksproducten vervangen.

De risico’s van het gebruik van e-sigaretten omvatten:

Explosies

Van e-sigaretten is bekend dat ze spontaan ontploffen. Dit heeft verwondingen veroorzaakt. Vape-explosies zijn in verband gebracht met defecte batterijen in de vaping-apparaten. Hoewel zeldzaam, kunnen vape-explosies zeer gevaarlijk zijn en ernstig letsel veroorzaken.

Drugs- en alcoholverslaving

De Chirurg Generaal van de Verenigde Staten rapporteert de nicotine in e – de sigaretten zouden de hersenen voor verslaving aan andere dingen, zoals alcohol en cocaïne kunnen eerste de hersenen voor andere dingen, zoals alcohol en cocaïne kunnen zijn. Dit is vooral

Nicotineverslaving

Nicotine is zeer verslavend, en de meeste e-sigaretten bevatten het als hoofdingrediënt. Sommige e-sigarettenetiketten hebben beweerd dat hun product geen nicotine bevatte, terwijl het in feite in de damp zat. Om deze reden is het belangrijk om alleen vertrouwde merken te gebruiken als je vape.

Oorspronkelijk werd gedacht dat vaping nuttig zou kunnen zijn voor mensen die proberen te stoppen met roken. Maar deze vroege theorie is niet bewezen. Sommige mensen die vape roken blijven ook gewone sigaretten roken, ondanks een sterke wens om te stoppen met roken.waar voor tieners.

Longziekte

E-sigaretten bevatten extra smaken waar jongeren van genieten. Sommige van deze additieven hebben risico’s voor de gezondheid, zoals diacetyl dat een boterachtige smaak heeft. Diacetyl heeft een ernstige longaandoening veroorzaakt, vergelijkbaar met bronchiolitis.

Cinnemaldehyde, dat smaakt naar kaneel, is een andere populaire vaping smaak die schadelijk kan zijn voor het longweefsel.

Kanker

E-sigaretten bevatten veel van dezelfde kankerverwekkende chemicaliën als gewone sigaretten. OnderzoekTrusted Source gepubliceerd in 2017 gevonden dat de hoge temperaturen die nodig zijn om de mist te vormen voor vaping kan leiden tot tientallen giftige chemische stoffen, zoals formaldehyde, die wordt verondersteld om kanker te veroorzaken.