De voor- en nadelen van de meest voorkomende meubelstoffen

door | september 23, 2019

Leder

Leder is een klassieker die luxe uitstraalt en elk stuk een mannelijk tintje geeft. Naast de mogelijke ethische kwesties en betaalbaarheid, is het een goede optie voor gebruik als meubelstoffen.

Voordelen

Lange houdbaarheid: leer wordt met de tijd beter. Waar andere stoffen na verloop van tijd slechter worden, krijgt leer na verloop van tijd een aantrekkelijk patina.

Zeer duurzaam: hoewel velen denken dat leer een delicate optie is, is het zeer goed bestand tegen de meeste morsingen en slijtage. Zolang ze maar meteen worden behandeld.

Nadelen

Niet geschikt voor extreme temperaturen: in de hitte of in de kou is leer geen goede optie. Aan de ene kant zal het niet de warmte van een stoffen stof leveren, noch ventilatie toestaan bij hogere temperaturen.

Duur: over het algemeen zijn met leer beklede meubels duurder. Ja, het gaat langer mee, maar  je betaalt er meer voor.

LEES OOK: 6 manieren om je huis super goed te beveiligen

Katoen

Katoen is een veelvoorkomende stoffering vanwege de veelzijdigheid en het onderhoudsgemak. De meest voorkomende is een eendenkatoen (ook bekend als canvas of zeildoek). Maar het komt ook in damast- en fluwelen vorm.

Voordelen

Het is ademend: katoenen vezels kunnen tot drie keer zijn gewicht aan vocht absorberen en voelen nog steeds niet vochtig aan. Daarom is het een goede optie om je koel te houden.

Duurzaam en wasbaar: net als bij linnen zijn katoenen gestoffeerde meubelen voorzien van afneembare hoezen en kunnen ze thuis worden gewassen om vlekken en vuil te verwijderen. Daarom is het een goede optie voor ruimtes met veel verkeer, zoals de hoofdbank.

Nadelen

Absorbeert kleurstoffen: enerzijds is het geweldig dat katoen kleurstoffen kan absorberen – wat leidt tot de veelzijdigheid van kleuren en patronen – maar het kan ook betekenen dat alle kleurstoffen in uw broek kunnen worden overgedragen op de bekleding.

Rimpels: hoewel niet zo gemakkelijk te kreuken als linnen, kan katoen ook rimpels veroorzaken. In sommige gevallen is het aan te raden om een stof te vinden die voor het grootste deel bestaat uit een mengsel van katoen en een klein percentage synthetische stof, om de schone vorm te behouden.