De voordelen van camerabewaking

door | oktober 13, 2019

Informatie is de ruggengraat van een effectief beveiligingssysteem. Het biedt de zekerheid dat je kinderen veilig zijn, dat je hond de bank niet heeft vernietigd, dat een dief niet is weggelopen met duizenden euro’s aan waardevolle spullen. Camera’s spelen een belangrijke rol in een uitgebreid beveiligingsplan, maar ze mogen niet de enige of zelfs de eerste stap zijn. Met dat in het achterhoofd, laten we een aantal van de voor- en tegendelen van bewakingscamera’s verkennen en hoe we ze het beste kunnen integreren met andere beveiligingsapparatuur om je huis beschermd te houden.

Voordelen van beveiligingscamera’s

Camera’s kunnen criminaliteit afschrikken

Beveiligingscamera’s vervullen twee hoofdrollen in de thuisverdediging:

  • Potentiële indringers afschrikken
  • Videobewijs vastleggen om een politieonderzoek te vergemakkelijken

Criminelen worden niet graag in de gaten gehouden als ze aan het werk zijn. Het plaatsen van bewakingscamera’s op 3 meter boven de grond stuurt een bericht naar alle potentiële dieven: je staat onder bewaking. Een enkele bewakingscamera die op een prominente plaats wordt weergegeven, kan op zich al een effectief afschrikmiddel zijn. Bekijk hier de camerabewaking van StopDeDief. De reden voor het monteren van beveiligingscamera’s zo hoog is dat iedereen ze duidelijk vanaf de straat kan zien, maar het zal moeilijk zijn voor de inbreker om de draden te bereiken en los te koppelen. Plaats de camera zo dat je een kentekenplaat kunt vastleggen of een duidelijk beeld van iemands gezicht kunt krijgen.

Moderne bewakingscamera’s zijn rijk aan functies.

De meeste bewakingscamera’s die in de afgelopen jaren zijn geproduceerd, kunnen het volgende doen:

  • Geluid en video opnemen van wat er zich in de kamer afspeelt
  • Beweging en geluid detecteren
  • Stuur waarschuwingen naar uw smartphone als er ongewone activiteiten zijn

Beveiligingscamera’s van consumentenkwaliteit zijn niet duur.

Hoewel je zou denken dat de bovenstaande functies je een arm en een been zouden kosten, heb je het gelukkig mis. Beveiligingscamera’s zijn veel goedkoper dan vroeger. De meeste camera’s vervaardigd voor residentieel gebruik variëren tussen de € 100 – € 300 euro. Als je een aantal high-end professionele camera’s wilt kopen (zoals die je zou verwachten in een bank), kunnen die enkele honderden of zelfs duizenden euros per stuk kosten.

Lees ook: Voor- en nadelen van het inhuren van een makelaar