De voordelen van stoffen versus lederen sofa’s

door | september 10, 2020

Sofa-winkelen is op zijn zachtst gezegd verwarrend. Er zijn duizend verschillende keuzes te maken in de zoektocht naar de perfecte bank. Een van de overwegingen: Modern of klassiek? Hoge of lage rug? Vaste of losse kussens? Allemaal belangrijke vragen, qua stijl en uitstraling. Maar als ontwerper is de vraag het vaakst: “Moet ik leer of stof kopen?

Als u onbeslist bent over de stofkleuren en -ontwerpen voor uw bekleding, ga dan naar Voordeelstoffen.nl/ en haal uitzonderlijke stoffen voor uw meubels. Met veel keuzes die u kunt controleren, zult u zeker nooit verkeerd gaan in het hebben van de stofsoort die het beste in uw bekleding naar boven brengt!

Voordelen van stoffen sofas

Comfort

Het gevoel van stoffen banken varieert sterk afhankelijk van de stof zelf en het draagsysteem van de bank (d.w.z. de kussens en het frame). Stoffen banken hebben echter om verschillende redenen de neiging om veel comfortabeler te zijn dan lederen banken. Ten eerste is stof over het algemeen zachter en warmer dan leder; net als uw lederen autostoelen kunnen lederen banken warm en plakkerig aanvoelen in de zomer en koud aanvoelen in de winter, en lederen banken voelen doorgaans steviger aan dan stoffen banken. Ten tweede, omdat stof over het algemeen zachter is dan leer, komt een stoffen bank naar u toe die al “ingebroken” is. Natuurlijk, wees hier voorzichtig mee: U wilt een stof die zacht genoeg is, maar niet te zacht – de stof moet zijn vorm behouden en niet kreukelen of doorhangen als u opstaat.

Verzorging

De slijtage van stoffen banken hangt meestal af van de kwaliteit van de stof. Zoals je zou verwachten, zullen hoogwaardige stoffen (net als hoogwaardig leer) beter bestand zijn tegen slijtage. De meeste stoffen banken zijn behandeld met een vlekbestendige afwerking, dus als er toch gemorst wordt, zijn ze gemakkelijk te reinigen met speciale producten of een handstoomreiniger. Bovendien krijgt stof geen krassen zoals leer, waardoor het beter met de klauwen van huisdieren en de huiswerkbanden van kinderen omgaat dan leer.

Opties voor kleur en patroon

Hoewel leer kan komen in een verscheidenheid van kleuren, zijn stoffen vrijwel onbeperkt in patroon, textuur en kleur, dus stof biedt een veel betere kans op het afstemmen van bestaande decor en het krijgen van de look die u wilt. Dit is een geweldige kans om de stijl van uw familie uit te drukken: kies een bank met een leuke, heldere stof om de aandacht te trekken of, als alternatief, kies een in een kalmerende neutraal om een kamer vol met kunst of decoratieve stukken te verankeren.

Voordelen van lederen banken

Hypoallergeen

Lijders aan allergieën doen het vaak beter met lederen sofa’s, omdat stofmijten, huidschilfers en andere allergenen in leer niet zo gemakkelijk te bestrijden zijn als in stof.

Verschijning

Een lederen bank kan een bepaalde elegantie verlenen aan een kamer die moeilijk te dupliceren is in een stof. Lederen Chesterfield-achtige banken zijn zeer traditioneel, maar in de regel zijn lederen banken doorgaans trendyer dan hun stoffen tegenhangers. Als u van een eigentijdse of moderne look houdt, hebben lederen banken de neiging om slanker en meer high-end te lijken dan de meeste stoffen banken.

Verzorging

Onderhoudseisen zijn een voordeel van zowel lederen als stoffen banken, omdat de zorg die nodig is voor een van beide afhankelijk is van uw huishouden. Leder is zeer eenvoudig te reinigen – meestal moet het een paar keer per jaar licht worden afgestoft of gewreven – en de stof moet regelmatig worden gestofzuigd en gereinigd. Leder is duurzaam en kan tientallen jaren meegaan als het goed verzorgd wordt. Hoewel leer geen constante aandacht nodig heeft, moet het consistent geconditioneerd worden om scheuren en barsten te voorkomen.

Lees ook: Dingen die je moet weten voordat je een keratinebehandeling krijgt