Dingen die je moet weten voordat je een keratinebehandeling krijgt

door | augustus 15, 2020

De zomer mag dan wel een beetje kouder zijn, maar de luchtvochtigheid lijkt dat niet te zijn. Dit betekent dat veel van ons waarschijnlijk overwegen om Tutanat keratinebehandelingen te ondergaan, en dat is niet voor niets. Voor velen zijn ze een droom die uitkomt (gladder, pluisvrij haar en geen gevecht met je strengen in de ochtend!). Voor anderen zijn ze nog steeds een bron van verwarring, van de potentiële gezondheidsrisico’s voor het proces tot het resultaat. De reden voor de verwarring is deels het feit dat de term “keratinebehandeling” eigenlijk een reeks formules, toepassingsprocessen en resultaten omvat. (Sommige “keratinebehandelingen”, bijvoorbeeld, verzadigen het haar met een formaldehyde-oplossing – ja, formaldehyde – voordat het haar gedroogd en gestreken wordt. De oplossing sluit het haar rechtop zodat het glad blijft). Lees verder om de waarheid over keratinebehandelingen te weten te komen, zodat u kunt beslissen of u er een krijgt en zo ja, welke voor u geschikt is.

Keratine is niet echt de ster van de show

“Keratine behandeling” is een beetje een misvatting. De ingrediënten die er eigenlijk toe doen om de bindingen van het haar -ammoniumthioglycolaat en natriumhydroxide – permanent te verbreken, zijn gewoon moeilijker uit te spreken. Andere, zoals methyleenglycol, formaline, methanal en methanediol, geven formaldehyde af bij verhitting of vermenging met water. De hoge warmte van een strijkijzer, dat aan het einde van het proces wordt gebruikt, versnelt de verknoping van haarbindingen. Sommige behandelingen dicteren een wachttijd voor het wassen van uw haar – waarbij de kruisverbanden volledig worden ingesteld – hoewel de behandelingen met de sterkste formaldehydeconcentraties onmiddellijk kunnen worden gewassen.

Als uw doel is om de krul van uw haar te verminderen, zal een formaldehydevrije versie waarschijnlijk niet werken

Degenen die de stof niet bevatten, bedekken het haar gewoon met een film die het haar gladder maakt, maar het effect is meer tijdelijk en minder belangrijk. Om de textuur van het haar te veranderen, heb je een krachtige chemische stof nodig om die kruisverbanden te creëren. De waarheid is, wat uw doel ook is en wat voor soort haar u ook heeft, er is waarschijnlijk een formule voor u beschikbaar. Degenen die een rechtere en langduriger resultaat beloven, zullen ongetwijfeld meer formaldehyde hebben. Als je meer lichaam en krullen wilt behouden, kan een formaldehydevrije formule het beste werken. Het draait allemaal om een goed overleg met een deskundige stylist.

Kies een salon die uw gezondheid en die van uw stylist respecteert

Als u uw stylist vraagt naar het formaldehydegehalte in de behandeling die u overweegt, moet ze u de exacte naam en het merk van de behandeling kunnen vertellen, en idealiter weet ze de hoeveelheid formaldehyde. (Zo niet, dan moet u op zijn minst genoeg informatie kunnen verzamelen om het zelf te onderzoeken). En er moet voldoende ventilatie zijn, of het nu gaat om ventilatoren of speciale ventilatieroosters die lucht uit de buurt van uw ogen en mond circuleren tijdens de behandeling. Een nog betere optie is om iemand te zoeken die een product als het Fume Iron gebruikt. “Dit ijzer verdeelt de warmte gelijkmatig terwijl het alle dampen van mijzelf en de klant wegzuigt”, zegt Labrecque.

Lees ook: Top 5 Voordelen van een Abonnementsbedrijfsmodel