EOS in een notendop

door | juli 15, 2019

Wat is EOS?

EOS is een gedecentraliseerd systeem op basis van een blokketen dat de hosting, ontwikkeling en implementatie van gedecentraliseerde toepassingen op commerciële schaal vergemakkelijkt. Het platform ondersteunt alle vereiste kernfunctionaliteit om bedrijven en individuen in staat te stellen om blokketentoepassingen te creëren op een vergelijkbare manier als webgebaseerde toepassingen, zoals het bieden van veilige toegang en authenticatie, machtigingen, data hosting, gebruiksbeheer en communicatie tussen de dApps en het internet. Het wordt ook ondersteund door een web-toolkit voor interface-ontwikkeling, waardoor het een compleet aanbod voor app-ontwikkeling is.

Waar EOS te koop?

Je kan EOS op een heleboel cryptocurrency exchanges halen zoals Binance, Bitrex, KuCoin, Huobi etc. Maar toch vinden wij de beste site om EOS te kopen CryptoPrijs, hier kan je stap voor stap zien wat je moet doen en welk site de beste is.

Hoe werkt EOS?

EOS gaat een stap verder dan Bitcoin en Ethereum als het gaat om duurzaamheid door de proof-of-work (PoW) consensus te elimineren ten gunste van een gedelegeerd proof-of-stake (DPoS) model. In plaats van mijners rekenpuzzels te laten oplossen, of ‘werk’ uit te voeren, om het netwerk te valideren, concurreert elk knooppunt om tot de meest betrouwbare te komen. De 21 belangrijkste knooppunten, zoals gerangschikt door munthouders, verwerken de transacties van het netwerk en ontvangen transactiekosten en beloningen. In wezen concurreren de knooppunten met elkaar door de meest accurate te zijn en worden ze beloond met 22% van de toename van het muntaanbod.

DPoS stelt EOS in staat om enkele van de snelste blokproductietijden op de markt te hebben. De blokken worden elke 600 ms gegenereerd, wat betekent dat er elke seconde twee blokken worden geproduceerd. Dit is 32 keer sneller dan Ethereum en 1.110 keer sneller dan Bitcoin. Om dit te bereiken, is het model echter gedeeltelijk gecentraliseerd, aangezien de top 22 blokproducenten controle hebben over alle transacties. De EOS white paper legt uit:

“De EOS.IO-software introduceert een nieuwe blokketenarchitectuur die ontworpen is om verticale en horizontale schaling van decentrale toepassingen mogelijk te maken. Dit wordt bereikt door een besturingssysteemachtige constructie te creëren waarop applicaties kunnen worden gebouwd. De resulterende technologie is een blockchain-architectuur die uiteindelijk kan worden opgeschaald naar miljoenen transacties per seconde, die de kosten voor de gebruiker elimineert en een snelle en eenvoudige implementatie en onderhoud van gedecentraliseerde applicaties mogelijk maakt, in de context van een beheerde blockchain”.

EOS Slimme contracten en dApps

Wat slimme contracten betreft, heeft EOS een nieuwe aanpak die gebruik maakt van een aantal van dezelfde concepten die door eerdere blokketens werden gebruikt, zoals Graphene, dat Steemit en Bitshares aandrijft. EOS is Turing compleet, wat betekent dat ontwikkelaars in elke programmeertaal kunnen schrijven. Het staat ook toe dat de horizontale schaalverdeling onbegrensd is door de communicatie tussen de ketens en het permissie systeem maakt het mogelijk voor gebruikers om hun accounts terug te halen, zelfs als ze hun privé-sleutels kwijtraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *