Geld besparen als student: Niet zo moeilijk als het lijkt

door | september 21, 2019

Studenten zijn geneigd om veel uit te geven aan zuipen in Nederland. Dat kost heel wat, waardoor je minder geld over hebt voor belangrijke dingen. In deze post vertellen we je een paar manieren om geld te besparen.

Coupons en rekeningen delen

Het is goed om af en toe uit eten te gaan. Doe dit gewoon met mate. Profiteer van de vroege diner specials, twee-voor-een aanbiedingen en dagen met korting. Gebruik coupons zoals Groupactie kortingscode bij groepsacties en overweeg het splitsen van je rekeningen. En in plaats van een dure frisdrank, drink kraan water met uw maaltijd. Het is gezonder dan frisdrank en helemaal gratis.

Gebruik uw lokale bibliotheek

Je kunt boeken, films en zelfs videogames krijgen in je plaatselijke bibliotheek. En ze zijn allemaal gratis! Ze kunnen ook een aantal van de schoolboeken die je nodig hebt voor de les op voorraad hebben. Bibliotheken zijn geweldige bronnen voor tickets met korting voor musea en kunstgalerijen. Ze organiseren zelfs het hele jaar door gratis evenementen. Neem contact op met uw lokale bibliotheek en ontdek al het plezier dat u zou kunnen hebben zonder geld uit te geven.

Zoek gratis entertainment

Live buitenmuziek gebeurt vaak in de zomer en het is vaak gratis. Zelfs in de koudere maanden, gemeenschappen en scholen zetten op toneelstukken, concerten en tal van andere evenementen gratis. Controleer de websites van de omgeving scholen en de gemeenschap pagina’s en kijk op hun agenda van de evenementen. Wat gebeurt er in uw omgeving?

Vorige post: Hoe kies je de juiste HBO/Universiteit opleiding

Gebruik een student id

Een studenten kaart is meer dan alleen een ticket voor cursussen. Van restaurants en retailers tot concerten en toneelstukken, uw studenten kaart kan uv eel geld besparen. Gyms geven vaak kortingen op lidmaatschappen en bedrijven als Apple bieden kortingen op technologie. Waar je ook winkelt of gaat, zoek naar borden met studentenkorting en vraag altijd of er een bordje is of niet. Als je geen studenten pas hebt kun je een