Gids voor het nemen van een taxi in Nederland

door | januari 24, 2021

Verder denken dan je fiets? Leer alles wat je moet weten over treinen, bussen, metro’s, taxi’s en meer met onze gids voor het openbaar vervoer in Nederland.

Voor veel expats die in Nederland aankomen, betekent Nederlands vervoer maar één ding: de fiets. Maar terwijl de Nederlanders de beste fietsinfrastructuur in de wereld hebben gecreëerd, hebben ze ook een aantal geweldige dingen gedaan met hun openbaar vervoerssysteem. Of je nu de trein naar Tilburg of de bus naar Bloemendaal wilt nemen, het is gemakkelijk om door het land te reizen. Om je op weg te helpen, zal deze gids je helpen uit te vinden hoe je een taxi neemt in Nederland.

Een Nederlandse taxi nemen

Met al deze vervoersmogelijkheden – naast lopen en fietsen – zou je er misschien niet aan denken om een taxi te nemen. Maar voor veel situaties kunnen taxi’s de handigste vorm van vervoer zijn. Gelukkig is het in Nederland vrij gemakkelijk om een taxi te pakken, omdat de meeste steden zoals Den Haag taxistandplaatsen hebben met Haagse Taxi in de buurt van belangrijke bezienswaardigheden, stations en havens.

De taxi’s in Nederland zijn voorzien van een meter en rekenen over het algemeen vergelijkbare tarieven. Je kunt ook met jouw chauffeur onderhandelen over een vast tarief voordat je aan jouw reis begint. Gedeelde taxi’s zijn in veel Nederlandse steden beschikbaar, hoewel je ze in de grotere steden niet zult vinden. Uber is alleen actief in de grootste Nederlandse steden.

De beste tips voor taxivervoer in Nederland

Neem je een taxi? Check deze tips van tevoren:

  • De prijs op de meter als je de taxi instapt is het minimumtarief, dus maak je geen zorgen als je al een toeslag ziet voordat je aan je reis begint.
  • Je vindt taxi’s op Nederlandse luchthavens en op bijna alle stations, dus je moet opties hebben als je op jouw bestemming aankomt.
  • Je kunt goedkopere taxitarieven vinden op online taxiplatforms die passagiers in contact brengen met taxichauffeurs in heel Nederland.

Lees ook: Wat zijn de voordelen van automatische tuinmachines?