Hoe bereken je welke formaat canvas je nodig hebt voor diamond painting?

door | april 28, 2020

Een van de meest gestelde vragen die ik krijg is “welk formaat doek heb ik nodig voor mijn diamantschilderij”. Als je een kruissteekpatroon zoals een Hemel en Aarde ontwerp (HAED) wilt omzetten in een diamantschilderij, is dat heel eenvoudig te doen.

Heb je interesse in diamond painting maar heb je nog geen kit? Bekijk dan de talloze kleurrijke designs op diamondpaintingmarkt.nl/ en bestel nu je eigen diamond painting!

P.S. Maak snel gebruik van de sale op Diamond Painting Markt

Welke getallen moet je weten?

Eerst moet je de grootte van jouw kruissteekpatroon weten. Hoeveel steken breed is het? Hoeveel steken hoog? Meestal staat deze informatie op het patroon, maar zo niet dan kun je tellen hoeveel vierkantjes er over en beneden zijn om deze nummers te krijgen.

Vervolgens moet je de grootte van de tegels of rhinestones weten. Elke tegel is 2,5mm x 2,5mm (0,25 x 0,25 cm) wat in termen van kruissteek vrijwel gelijk is aan 10 telstof. De telling heeft alleen betrekking op het aantal draden per inch in de stof.

Nu hoef je alleen nog maar de steken te vermenigvuldigen met de grootte van de tegels. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je patroon 200 B x 280 H steken is. Je zou 200 x 0,25 vermenigvuldigen wat gelijk is aan 50 cm voor de breedte en 280 x 0,25 wat gelijk is aan 70 cm. Dus, de uiteindelijke rastergrootte op het doek die je nodig zou hebben is 50 x 70 cm.

Meestal is er een rand van 2-3 cm om het gedrukte raster in te kaderen, maar als je meer wilt, moet je dit toevoegen aan jouw berekening.

Heb je nog steeds vragen?

Geen probleem – wij kunnen je helpen. Stuur eenvoudigweg een e-mail naar pagosnella@gmail.com over het aantal steken en wij kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste canvasformaat. We kunnen je zelfs een offerte geven om jouw diamantschilderij op te zetten als je ons ook het aantal steken voor elke kleur doorstuurt.

Lees ook: Veelgestelde vragen over uitkeringen en vergoedingen in Nederland