Houten vloeren typen die je moet weten!

door | mei 3, 2020

Vloeren is een belangrijk onderdeel van elk gebouw, omdat het schoonheid en charme toevoegt aan elke kamer. Er zijn verschillende vloermaterialen beschikbaar in de markt, waaronder hout wordt gebruikt sinds de oudheid. Houten vloeren biedt eeuwige schoonheid en klassieke interieur van elk huis. Ze hebben hoge installatiekosten, maar op de lange termijn zijn ze zuinig in vergelijking met tapijten, die periodiek moeten worden vervangen.

Voordat je een houten vloer installeert, is het erg belangrijk om te weten wat voor soort houten vloer er is en wat de eigenschappen ervan zijn. Hier geven we kort informatie over de beschikbare houten vloer bedekkingstypes op de markt.

Houten vloerbedekkingstypes

In het algemeen zijn er drie soorten houten vloeren, die als volgt worden weergegeven:

Massieve houten vloeren

Massief houten vloeren worden gemaakt van een stuk hout met een algemene dikte van 20 mm. Meestal worden rode eik, witte eik, grenen en esdoorn, hickory, sparrenhout gebruikt voor het maken van massieve hardhouten planken. Massieve houten vloeren kunnen gemakkelijk worden gerepareerd door ze meerdere malen te schuren tijdens de levensduur. Omdat de vloer van natuurlijk hout is gemaakt, is hij onderhevig aan uitzetting en inkrimping bij extreme temperaturen.

Technische houtvloeren

Een houten vloer wordt gemaakt met de kern van multiplex en een laag massief hout op de bovenkant. Het heeft over het algemeen een dikte van 8 mm tot 15 mm. Een technisch houten vloer kan bijvoorbeeld in de keuken worden gebruikt, omdat hij in vergelijking met een massief houten vloer dimensioneel stabieler is, omdat hij minder kost dan massief hardhout en er aantrekkelijker uitziet dan een laminaatvloer.

Laminaat houten vloeren

Laminaatvloeren worden verkregen door een laag van een fotografisch beeld van hout over een vezelplaat te leggen. Op het fotografische beeld wordt een beschermende coating aangebracht voor de weerstand tegen slijtage en ook voor de afwerking van de laminaatvloer. Omdat het een synthetisch product is, geeft het geen uitstraling van natuurlijk hout.

Lees ook: Hoe bereken je welke formaat canvas je nodig hebt voor diamond painting?