Is horeca servies gemaakt van aardewerk de juiste keuze voor jou?

door | november 2, 2019

Voor restauranthouders, chef-koks en food fanaten kan de keuze van het servies het verschil maken tussen een geweldige presentatie en een minder indrukwekkende presentatie. Het is een belangrijk onderdeel van de algehele uitstraling van je eetkamer en geeft een aangename of afschrikwekkende toon aan. Bij je inspanningen om een blijvende indruk achter te laten op gasten die in je restaurant dineren, is het belangrijk om het perfecte restaurant serviesgoed te vinden.

Wanneer je winkelt voor serviesgoed, of het nu informeel of formeel is, is er een grote verscheidenheid aan serviesgoed materialen waaruit je kunt kiezen. Porselein, steengoed, hout, plastic en andere materialen hebben allemaal hun eigen kwaliteiten, kenmerken en nadelen. Deze blog post zal je meer informatie geven over aardewerk en steengoed.

Aardewerk en steengoed

Vaak goedkoper dan andere soorten serviesgoed, is horeca servies van aardewerk. Aardewerk een type keramiek dat geglazuurd en gebakken is. Het is wat typisch wordt gebruikt voor met de hand geschilderde ontwerpen en heeft een dikke, zware, rustieke look en feel. Het is niet zo duurzaam en sterk als andere soorten serviesgoed en is gevoelig voor chippen. Bovendien is aardewerk vaak poreus, wat betekent dat het vocht kan bevlekken of absorberen (dus laat het niet ondergedompeld in water). Het meeste geglazuurde aardewerk is vaatwasmachine bestendig en kan in de magnetron worden gebruikt.

Een ander type van gebakken keramisch serviesgoed, steengoed is meestal iets duurzamer dan aardewerk, omdat de klei is voorzien van glaswerk dat is toegevoegd voor de sterkte. Het lichaam van steengoed is dikker dan fijnere materialen zoals porselein en porselein en kan worden afgewerkt met een verscheidenheid aan glazuurtexturen, zoals glanzend, satijn of mat.

Zowel aardewerk als steengoed wordt meestal gebruikt in casual restaurants, en steengoed van goede kwaliteit is zeer veelzijdig te gebruiken en te onderhouden. Het kan in de magnetron, vaatwasser, oven en vriezer en kan een kleurrijke aanvulling zijn op de tafel van jouw restaurant.

Lees ook: Natuurlijke manieren om grotere borsten te krijgen