Manier om snel geld te krijgen en te besparen

door | augustus 4, 2019

Het kan moeilijk zijn om te sparen voor uw eerste grote aankoop, vooral wanneer het geld beperkt is. Maar het is niet onmogelijk. Je hebt gewoon wat geduld en een plan nodig. Hier zijn enkele eenvoudige ideeën om u te helpen dat ding te krijgen waar u over droomt.

Zoek naar manieren om meer geld te verdienen

Controleer je vooruitgang om de paar weken. Als je niet zo snel spaart als je zou willen, zou je dat kunnen. Vraag uw leidinggevende om extra uren op uw werk. Bied aan om meer klusjes te doen in het huis of neem een groot project thuis aan, zoals de tuin klaar te maken voor een seizoenswissel of de garage schoon te maken, in ruil voor een grotere vergoeding.

Wat je doel ook is, het bereiken van het zal zoeter zijn, omdat je zelf hebt uitgedokterd hoe je het op je eigen manier moet doen. Plus, heb je geleerd slimme besparingsgewoontes die je kunt gebruiken voor de rest van je leven.

Weet wat je opzij moet zetten

Neem eerst uw aankoopbedrag en trek de besparingen af die u al heeft gereserveerd. Deel vervolgens, op basis van het tijdstip waarop u uw aankoop wilt doen, het resterende saldo dat u nodig hebt, door het aantal weken tot uw aankoop. Dat is hoeveel u elke week moet opbergen om uw doel te bereiken. Als de cijfers onmogelijk lijken, kun je proberen om jezelf meer tijd te geven om te besparen of manieren te vinden om je verdiensten of bijdragen van je ouders te verhogen.

Vind een nummer als doel

Misschien wil je wel graag de nieuwste tablet of een nieuwe gitaar. Doe wat onderzoek om precies te weten te komen waar je de beste deal kunt krijgen en hoeveel het je gaat kosten.

Als je op zoek bent naar een grotere aankoop, zoals je eerste auto, vraag dan je ouders om te overwegen om bijpassende bijdragen te betalen.

Bespaar zonder veel te denker der over

Als je geen bankrekening hebt, kan dit een goed moment zijn om er een te openen met de hulp van je ouders. Je kunt hen vragen om je tegoed daar te storten of, als je een loonstrookje hebt, een directe storting te doen. Op die manier moet je extra stappen ondernemen als je besluit om geld op te nemen, waardoor je de drang om geld uit te geven beperkt wordt. Tegen de tijd dat je wat geld nodig hebt, de impuls om nieuwe schoenen te kopen, is misschien alweer voorbij.

Sommige apps kunnen je ook helpen om meer te sparen, bijvoorbeeld overhemden.com kortingscode of door automatisch geld over te maken van je rekening of die van je ouders naar de rekeningen die je aanwijst. Ze kunnen bijvoorbeeld aankopen die je met je pinpas doet, afronden of kleine bedragen met bepaalde tussenpozen op je spaarrekening storten.

Maak het gemakkelijk om een afweging te maken tussen de verschillende uitgaven

Om een goede greep te krijgen op waar uw geld naartoe gaat, houdt u een uitgavendagboek bij voor een maand of twee. Het kan zo eenvoudig zijn als het opschrijven van de kosten van elke aankoop in een notitieboekje, of je kunt een app gebruiken die je uitgaven bijhoudt. Zodra u aan de slag gaat, kunt u merken dat u graag weet waar uw geld naartoe gaat. U zult waarschijnlijk ook merken dat kleine bedragen snel kunnen oplopen tot grote bedragen. Kijk waar je je geld aan uitgeeft en kijk of je bepaalde dingen kunt uitsnijden die minder belangrijk zijn in vergelijking met je grotere doel. Of vervang de reguliere uitgaven door iets goedkopers.