Top 3 bezienswaardigheden in Venetië, Italië

door | februari 14, 2020

Tijdens de Middeleeuwen en de Italiaanse Renaissance was Venetië een uiterst machtig bolwerk en diende het als een belangrijk financieel en militair centrum. Bovendien was het een plaats die een grote culturele en artistieke ontwikkeling kende en wereldwijd bekend was.Vandaag de dag is Venetië nog steeds een belangrijk economisch centrum en is het een van de meest populaire toeristische steden ter wereld – bezienswaardigheden als de San Marco-basiliek en het Canal Grande trekken jaarlijks miljoenen bezoekers naar deze kleine groep eilanden.

Lees verder voor de beste bezienswaardigheden Venetie

Ponte di Rialto

Als een van de bruggen die het indrukwekkende Canal Grande overspannen, is de Ponte di Rialto ongetwijfeld de beroemdste en meest iconische.

De brug, die de wijken San Marco en San Polo van Venetië met elkaar verbindt, is een belangrijke verkeersader voor voetgangers, maar ook een zeer populaire toeristische trekpleister.

Oorspronkelijk was het een houten brug, maar dit hoogtepunt heeft honderden jaren geduurd tot het in 1524 in elkaar stortte. Na dit incident werd een sierlijke stenen brug gebouwd die vandaag de dag nog steeds overeind staat.

Het detail en het ontwerp van de brug is gewoonweg prachtig en de symmetrie ervan kadert perfect in het grote kanaal.

Bovendien is het ook een reeks winkels op de brug die een scala aan producten verkopen, van souvenirs tot juwelen.

Galerie dell’Accademia

Dit museum, gelegen tegenover de Ponte dell’Accademia aan het Canal Grande, herbergt een mooie collectie van kunst van voor de 19e eeuw en bevat werken van kunstenaars als Bellini, Canaletto en Titiaan.

Het gebouw waarin de galerie is gehuisvest was vroeger een klooster en werd in het midden tot het einde van de jaren 1700 omgebouwd tot museum.

Voor de liefhebbers van Renaissance kunst en iconische meesterwerken levert deze galerie.

Misschien wel het bekendste stuk is de Vitruvian Man van Da Vinci, die de ideale verhoudingen van de mens laat zien.

Andere opmerkelijke werken zijn de Verrijzenis van Tintoretto, Maagd en het Kind van Titiaan, en de Slag bij Lepanto van Veronese.

Lido van Venetië

Als je op zoek bent naar een plek van ontspanning en om weg te komen van het merendeel van de toeristen, dan is het Lido de plek om naartoe te gaan.

Dit aparte eiland vormt een barrière tussen Venetië en de Adriatische Zee en beschikt over een lang stuk mooi strand om van te genieten.

Het Lido is de thuisbasis van ongeveer 20.000 inwoners en heeft ook een groot aantal woonwijken, winkels, restaurants en hotels.

Met een veel rustiger, ontspannen en ontspannen gevoel naar het centrum van Venetië is Lido een ware ontsnapping en biedt het een schril contrast met de drukke straten en waterwegen rond het grote kanaal.

Lees ook: Hoe kunnen muurstickers een nieuwe look geven aan je muren?