Voor- en nadelen van het gebruik van een verzekeringsadviseur/agent

door | juni 27, 2020

Couple Meeting With Happy Smiling Financial Advisor In Office

Bij het winkelen voor verzekeringspolissen heb je twee keuzes: je kunt ofwel werken met een verzekeringsadviseur (iemand die verschillende verzekeringsmaatschappijen vertegenwoordigt), of je kunt ervoor kiezen om rechtstreeks bij een onafhankelijke verzekeringsagent (iemand die een enkele verzekeringsmaatschappij vertegenwoordigt) te kopen.

Als consument ben je het meest bezorgd over de kosten van je premies. Vergeet niet dat je verzekeringspremie ook kan afhangen van je kredietscore. Heb je vragen over iets? Neem dan contact op met hornfd.nl

Voordat je een verzekeringsadviseur kiest, moet je rekening houden met deze voors en tegens:

Makelaars / Adviseurs

Omdat een makelaar zich uitsluitend richt op jouw unieke behoeften, kan hij of zij helpen met vergelijkend winkelen, het aanscherpen van de beste prijzen voor de dekking die je nodig hebt. Ze kunnen je zelfs adviseren over hoe je het beste jouw polissen kunt bundelen of aanpassen op een manier die agenten misschien niet kunnen doen (ofwel omdat ze beperkt zijn in hun polisaanbod, of gewoon omdat ze niet het inzicht hebben in jouw specifieke behoeften).

Omdat makelaars werken met een verscheidenheid aan verzekeringsmaatschappijen, hebben ze de neiging om een breder inzicht te hebben in het aanbod van bedrijven en de belangrijkste voordelen. Ze zijn gebaseerd op commissie, wat een tweesnijdend zwaard is: ze kunnen meer gemotiveerd zijn om jouw bedrijf jaar na jaar te verdienen door je de best mogelijke deal te bezorgen; of ze kunnen proberen om u een polis te verkopen met onnodige klokken en fluitjes omdat dat hen een hogere commissie zou betalen. Met betrekking tot het tweesnijdend zwaard: de beste manier om de best mogelijke deal te sluiten is het jaarlijkse overzicht en het opnieuw winkelen van de dekking. De beste manier om onnodige “toeters en bellen” te vermijden is om te onthouden dat jouw behoeften leiden tot wat je koopt. Als je geen “toeters en bellen” nodig hebt, koop ze dan niet. Het benaderen van een verzekering op deze manier is altijd de beste manier. Overweeg dit: door opties voor jou te laten plaatsen en in detail uit te leggen krijg je de mogelijkheid om te horen over de nieuwste “toeters en bellen”, waarvan sommige misschien precies zijn wat je nodig hebt of waar je naar op zoek bent, maar waar je gewoon nooit naar gevraagd hebt. Het beleid verandert en er worden steeds nieuwe opties toegevoegd door vervoerders.

Onafhankelijke agenten

Onafhankelijke verzekeringsagenten functioneren identiek aan verzekeringsmakelaars in die zin dat zij meerdere verzekeraars vertegenwoordigen. Het primaire verschil tussen makelaars en onafhankelijke agenten is dat verzekeringsmakelaars vaak groter zijn dan onafhankelijke verzekeringsmaatschappijen. Onafhankelijke agenten en makelaars benaderen het bedrijf echter op dezelfde manier, namelijk dat zij de klant vertegenwoordigen.

Lees ook: 3 Nadelen van (online) gokken