Waarom je de hele tijd een VPN zou moeten gebruiken

door | december 22, 2020

Je zou het waarschijnlijk niet leuk vinden als een vreemdeling constant naar je thuisraam zou staren en zou observeren wat je doet. Maar zulke vreemden kunnen ook door jouw browservenster gluren. En ze doen het vaker dan je denkt. Daarom moet je een premium versleuteld internet ofwel VPN gebruiken en deze de hele tijd aan laten staan.

Moet ik mijn VPN dan de hele tijd aan laten staan?

Ja, je moet het op de meeste van de tijd om jezelf te beschermen tegen hackers, data-inbreuken, lekken, en opdringerige snoopers zoals ISP’s of adverteerders. VPN’s versleutelen jouw verkeer en beschermen jouw privacy tegen derden en cybercriminelen.

VPN verbergt jouw locatie door je te verbinden met een externe server, zodat niemand kan vertellen wat en waar je bladert.

Wanneer moet je jouw VPN aanzetten?

Je moet een VPN aanhouden:

Wanneer je gebruik maakt van openbare Wi-Fi

Er zijn tonnen onveilige openbare Wi-Fi-netwerken, en ze zijn een vruchtbare bodem voor cybercriminelen, die soms zelfs malafide verbindingspunten opzetten om op gebruikers te snuffelen. De sterke versleutelingsalgoritmen van VPN helpen jou om jouw verkeer te beschermen tegen kwaadwillige actoren;

Wanneer je je in een land bevindt met strenge internetbeperkingen en een lage index van internetvrijheid

Sommige landen beperken bepaalde inhoud. Het gebruik van een VPN kan u veel problemen besparen, en sommige VPN’s hebben extra bescherming voor dit soort bedreigingen.

Wanneer je toegang wilt krijgen tot inhoud die niet beschikbaar is in jouw land of inhoudelijke beperkingen wilt omzeilen

Het enige wat je hoeft te doen is verbinding maken met een externe VPN-server in een land waar de door jou gewenste content beschikbaar is.

Wanneer je gevoelige gegevens verstuurt of financiële transacties uitvoert

Hackers kunnen jouw verbinding onderscheppen, maar met een VPN-versleuteling ziet niemand wat je doet.

Wanneer je wilt voorkomen dat de bandbreedte wordt verstoord…

Soms vertragen ISP’s opzettelijk het verkeer van gebruikers. Ze kunnen dit doen als ze niet genoeg middelen hebben om 24/7 streaming en gaming aan te kunnen. In veel gevallen kunnen ze zich richten op gebruikers op basis van wat ze doen. Door gebruik te maken van een VPN zal een ISP niet zien wat je doet, waardoor ze minder snel geneigd zullen zijn om je verbindingssnelheid te verminderen;

Lees ook: Het ontdekken van de vele gezonde voordelen van tuinieren