Waarom kan een levensverzekering voordelig zijn?

door | januari 27, 2021

Als je een levensverzekering overweegt, weet je dat het permanent is en ontworpen is om dekking te bieden voor jouw hele leven. Maar wat je misschien niet weet, is dat een goed ontworpen levensverzekering veel financiële voordelen biedt die verder gaan dan de bescherming die de overlijdensuitkering biedt.

Bij het kiezen van een levensverzekering moet je alle beschikbare opties in overweging nemen. Om je te helpen, hebben we een korte lijst samengesteld met slechts een paar van de financiële kenmerken van een levensverzekering van hoge kwaliteit.

Voor meer vragen kun je terecht bij klantenservice nationale nederlanden.

Bescherming van de levensverzekering

De contante waarde die jouw levensverzekering accumuleert, is niet onderhevig aan de volatiliteit van de aandelenmarkt.

Groei van de contante waarde

Ongeacht hoe de aandelenmarkten presteren, jouw contante waarde groeit tegen een vast percentage. Na verloop van tijd bouwt jouw polis een contante waarde op die niet onderhevig is aan dalingen op de aandelenmarkten.

Dividenden

Sommige levensverzekeringen keren jaarlijks dividenden uit (geld dat aan je wordt uitgekeerd uit de winst van de verzekeraar). Dit geld kan worden gebruikt voor de aankoop van extra levensverzekeringen (betaalde aanvullingen) die zowel de totale uitkering bij overlijden als de contante waarde van jouw levensverzekeringspolis verhogen. Houd er rekening mee dat dividenden niet gegarandeerd zijn.

Het belangrijkste doel van een levensverzekering is om jouw dierbaren financiële bescherming te bieden wanneer je overlijdt. Voor sommigen kan dit een overlijdensrisicoverzekering zijn, terwijl anderen een overlijdensrisicoverzekering (of een combinatie van polistypes) beter vinden passen. Maar voordat je besluit een levensverzekering te kopen, moet je ervoor zorgen dat je de belangrijkste voordelen en kenmerken van elke levensverzekering begrijpt en hoe ze jou en jouw gezin ten goede kunnen komen.

Een bron van contant geld

Er kunnen momenten zijn waarop je extra financiële middelen nodig hebt om bepaalde uitgaven te helpen financieren. Jouw levenslange levensverzekering kan een bron van geld zijn om je te helpen aan deze behoeften en andere financiële verplichtingen te voldoen. Met een levenslange overlijdensrisicoverzekering kun je om welke reden dan ook geld lenen van de beschikbare contante waarde en het geld terugbetalen. Er wordt echter wel rente berekend en zowel de overlijdensuitkering als de contante waarde wordt verminderd met een eventueel uitstaand leensaldo.

Lees ook: Gids voor het nemen van een taxi in Nederland