Zal een slim systeem voor huisbeveiliging je huis veiliger maken?

door | december 2, 2019

Slimme thuisbeveiligingssystemen kunnen zeker een rol spelen in de thuisbeveiliging, maar toen onze beveiligingsexpert vijf verschillende modellen in actie bekeek, vond hij dat de basispakketten te eenvoudig kunnen zijn om de meeste eigendommen een goede beveiliging te bieden.

Als je investeert in een slimme home security kit, moet je het volgende in overweging nemen.

  • Het kopen van extra deur, raam en bewegingssensoren – dit zal je hele huis dekken, maar de prijs voor een woning zal groter zijn dan een klein appartement, dus controleer de prijs van extra’s voordat je koopt.
  • Preventie is de sleutel – alleen systemen die een zichtbaar afschrikmiddel van buitenaf kunnen bieden, zullen je waarschijnlijk echt helpen om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van een misdrijf.

Moet je een slim huisbeveiligingssysteem of een traditioneel inbraakalarm aanschaffen?

Beide kunnen je helpen je huis beschermd te houden. Slimme systemen kunnen zelf worden geïnstalleerd, wat een zegen en een vloek kan zijn: het goede is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het inschakelen van een vakman om het te installeren; het nadeel is dat het mogelijk is om componenten te installeren waar ze niet het meest nuttig zijn.

Traditionele inbraakalarmen worden vervaardigd volgens strenge veiligheidsnormen, en professionele installatie elimineert ook het risico dat uw high-tech apparatuur een indringer helemaal zal missen.

Traditionele systemen hebben echter ook hun eigen nadelen. Systemen die worden gecontroleerd door een derde partij vereisen abonnementsbetalingen, of in een systeem dat alleen op een bells-only is gebaseerd, kan het zijn dat je op je buurman moet vertrouwen om je te waarschuwen als je niet thuis bent wanneer het alarm afgaat. Een slim systeem stuurt een waarschuwing naar je telefoon en laat je controleren wat er gebeurt.

Zoek op Stopdedief.be uit welke de beste inbraakalarm merken zijn.

Hoe worden slimme systemen voor huisbeveiliging geïnstalleerd?

Zelf installeren is een belangrijk verkoopargument van slimme huisbeveiligingssystemen, maar tenzij je een beveiligingsexpert bent, is het gemakkelijk om een fout te maken en een element zoals een camera of bewegingssensor op de verkeerde plaats te installeren.

Toen onze beveiligingsexpert systemen in een onderzoekscentrum controleerde, werden de meeste componenten geïnstalleerd waar ze niet het meest nuttig zouden zijn.

Wij zijn van mening dat fabrikanten betere richtlijnen met producten moeten leveren om ervoor te zorgen dat de systemen effectief worden geïnstalleerd en niet uiteindelijk een verspilling van ruimte worden. Zorg ervoor dat je de instructies goed leest en houd ook rekening met het volgende.

  • Draadloze beveiligingscamera’s met uitzicht op ramen kunnen ertoe leiden dat indringers in het silhouet terechtkomen, waardoor identificatie bijna onmogelijk wordt.
  • Sirenes moeten buiten bereik worden gehouden, zodat ze niet kunnen worden gebroken en het zwijgen kan worden opgelegd door een indringer.
  • Niet zorgvuldig geplaatste sensoren kunnen gemakkelijk worden vermeden. Bewegingsmelders moeten de toegangspunten bedekken en er mag geen enkel apparaat laag genoeg worden geplaatst om er op te stappen of overheen te springen.

Lees ook: 3 gezondheidsvoordelen van het maken van nieuwe vrienden